Blog

App-ads.txt & ads.txt Manager voor WordPress

App-ads.txt (geautoriseerde verkopers voor Apps) & ads.txt Manager voor WordPress – Pak meer ad omzet

Met App-ads.txt & Ads.txt manager kun je je app-ads.txt & ads.txt bestand aanmaken, beheren en publiceren vanuit je WordPress dashboard. Vermijd inkomstenverlies & zorg voor beter beheer van je .txt-bestand.

App-ads.txt

BESCHRIJVING

Advertentiepartners voegen vaak nieuwe vraagbronnen toe aan hun Ads.txt & App-ads.txt lijsten van geautoriseerde verkopers. Met de plugin App-ads.txt & Ads.txt manager plugin kun je :

 • Je Ads.txt & App-Ads.txt bestanden met dezelfde tool (all-in-one) aanmaken.
 • Handmatige invoer toevoegen of “kant-en-klare” codefragmenten knippen en plakken.
 • Je bestanden bewerken en beheren on demand
 • txt & App-Ads.txt bestanden voor/na publicatie bekijken

Opmerking : Google Ad Manager en AdMob, het mobiele advertentienetwerk van Google, ondersteunen nu app-ads.txt, het anti-adfraude protocol voor publishers van apps. Waarom is dat belangrijk? Google gaf in april 2019 aan dat de DSP Display & Video 360 vanaf augustus 2019 zou stoppen met het kopen van ongeautoriseerde in-app inventaris (hetzelfde geldt voor Centro). Gezien de positie van Google als marktleider, zal de steun van Google voor app-ads.txt van zowel de koop- als de verkoopkant helpen om de standaard door de app-publishers goedgekeurd te laten worden.

Hoe werkt app-ads.txt & ads.txt Manager om app-ads.txt/ads.txt te implementeren:

Over app-ads.txt, zorg voor een developer website  in je app store listings. Zorg ervoor dat de juiste website-URL van de developer toegankelijk is in het websitegedeelte van de app store (advertentieplatforms zullen deze website gebruiken om het app-ads.txt-bestand te controleren).

Ga in App-ads.txt & ads.txt Manager naar de instellingenpagina, selecteer app-ads.txt of ads.txt en voeg toe :

 • Ad Source Domein
  • De canonieke domeinnaam van de SSP-800, Exchange, het systeem waarmee bieders verbinding maken (zij publiceren een document waarin staat welke domeinnaam ze moeten gebruiken).
 • Uitgever-ID
  • Deze moet dezelfde waarde bevatten als bij transacties (d.w.z. OpenRTB bid requests) in het door het SSP/beurs gespecificeerde veld (voor OpenRTB = publisher ID | Voor OpenDirect = publisher’s organization ID).
 • Type relatie: (Direct, Reseller)
  • Je direct demand partners moeten worden vermeld als “direct”. Als jouw partners voor de verkoop van je voorraad gebruik maken van externe resellers, moeten deze als “reseller” worden aangemerkt. In ieder geval moet je geen enkele aanbieder toevoegen aan je app-ads.txt-bestand, tenzij jij of je partner een directe relatie met hen heeft.
 • Ad Source ID
  • Een ID die het reclamesysteem binnen een certificeringsinstantie op unieke wijze identificeert.

Doe het voor al je geautoriseerde digitale verkopers of resellers van je advertentie-inventaris.

Klik op “Wijzigingen opslaan” en App-ads.txt & ads.txt Manager maakt een virtueel .txt-bestand aan in de root van je website; bijvoorbeeld: www.mysite.com/ads.txt OF www.mysite.com/app-ads.txt  Je kunt de inhoud bewerken wanneer je maar wilt.

Zorg ervoor dat je jouw cache leegt.

Kijk HIER om een geoptimaliseerd app-ads.txt bestand te zien.

Opmerking 1 : Het gebruik van app-ads.txt is niet verplicht, maar wordt ten zeerste aanbevolen, vooral als je bang bent dat anderen je app vervalsen.

Opmerking 2 : Het kan tot 24 uur duren om je app-ads.txt bestanden te crawlen en te controleren. Wacht minstens 24 uur tot de app-ads.txt status is bijgewerkt.

Opmerking 3: Aangezien ads.txt & app-ads.txt bestanden in de root directory van een domeinnaam horen te staan, werkt deze plugin momenteel alleen voor root level domain zoals example.com. Het werkt niet voor WordPress geïnstalleerd in subdomein, subdirectory, of een single site in een multi-site netwerk.

Wat is app-ads.txt?

In juni 2017 lanceerde het IAB (The Interactive Advertising Bureau Tech Lab) ads.txt, een bestand waarmee webpublishers geautoriseerde digitale sellers van hun advertentie-inventaris kunnen aanwijzen. Ads.txt hielp de industrie om echte leveranciers te onderscheiden van de neppe en na het onmiddellijke succes en de goedkeuring ervan, was de volgende logische stap om het bereik van ads.txt uit te breiden naar het mobiele app-ecosysteem. App-ads.txt is het mobiele in-app equivalent van deze specificatie, die mobiele publishers kunnen implementeren.

Het app-ads.txt bestand is de versie van ads.txt voor mobiele in-app en OTT reclame waarmee slechte actoren te bestrijden die zich vermommen als app van een ander bedrijf om het geld door te sluizen dat adverteerders besteden aan mobiele en OTT reclame. App-ads.txt-bestanden worden hetzelfde geformatteerd als ads.txt-bestanden (zie IAB FAQ voor ads.txt en app-ads.txt).zie IAB FAQ voor ads.txt en app-ads.txt).

Dankzij het app-ads.txt- bestand kunnen de Mobiele en ad publishers een lijst van ad tech vendors maken die gemachtigd zijn om hun advertentieinventaris te verkopen of door te verkopen, en de programmatische ad kopers kunnen deze lijsten controleren om ervoor te zorgen dat een bedrijf dat beweert de inventaris van een app aan te bieden deze ook daadwerkelijk mag verkopen.

Dit bestand opent de deur voor een nieuw niveau aan transparantie.

Wat is ads.txt?

Het is een door de IAB goedgekeurd tekstbestand dat tot doel heeft om ongeautoriseerde voorraadverkopen te voorkomen. In een gefragmenteerd reclame-ecosysteem dient ads.txt als een methode om de transparantie voor de vraagzijde van de platforms te verbeteren. In feite kopen de DSP’s geen Web supply die niet via ads.txt gemachtigd is.

Concreet zetten publisher een tekstbestand op hun webservers met een lijst van alle bedrijven die gemachtigd zijn om de inventaris van de publisher te verkopen. Op dezelfde manier integreren programmatische platforms ook ads.txt-bestanden om te bevestigen welke publishersinventaris ze mogen verkopen. Zo kunnen kopers de geldigheid van de door hen gekochte inventaris controleren.

Meer details hier: https://youtu.be/T_4uK2HnOy0

FAQ

 • Mijn .txt-bestand verschijnt helemaal niet.

Gelieve je browser cache te legen en de link ads.txt OF app-ads.txt opnieuw te laden.

 • Hoe werkt app-ads.txt voor mobiele apps?

Een DSP die wil bieden op app-inventarisatie scant het app-ads.txt-bestand op de website van een ontwikkelaar om na te gaan welke advertentiebronnen bevoegd zijn om de inventaris van die app te verkopen. De DSP accepteert alleen biedingsverzoeken van advertentiebronnen die in het bestand staan vermeld en door de app-ontwikkelaar zijn geautoriseerd.

 • Wat voor voordeel heeft app-ads.txt voor jouw mobiele app?

Er zijn twee belangrijke voordelen voor app-developers.

Het vastleggen van inkomsten uit merkuitgaven. Merken vertegenwoordigen nu een groeiende en potentieel belangrijke omzetkans voor developers. We kunnen verwachten dat veel DSP’s die zich aan app-ads.txt houden, geen inventaris zullen kopen zonder het app-ads.txt-bestand, net zoals ze geen ongeautoriseerde inventaris op het web zullen kopen. Developers die app-ads.txt niet implementeren zullen waarschijnlijk uit de pool van gerichte media van DSP’s worden gehaald.

Bestrijding van reclamefraude. Slechte actoren kunnen apps maken die zich voordoen als legitieme apps en DSP’s misleiden om merkbudgetten te besteden aan hun vervalste inventaris. Legitieme developers verliezen uiteindelijk de advertentie-inkomsten die oorspronkelijk voor hen bedoeld waren. App-ads.txt blokkeert ongeautoriseerde developer imitaties en minimaliseert gevallen van fraude.

Bron : https://www.ironsrc.com/blog/what-is-app-ads-txt/

 • Hoe helpt app-ads.txt developers van mobiele apps om meer advertentie-inkomsten te genereren?

Geautoriseerde in-app inventarisatie. Een steeds groeiend aantal merken zijn op zoek naar adverteerders die nu in-app willen adverteren. Brand sellers vertrouwen nu op de naleving van app-ads.txt om er zeker van te zijn dat ze geen ongeautoriseerde inventaris van app-developers kopen die een negatieve invloed hebben op de campagneprestaties. Developers die app-ads.txt niet implementeren, kunnen worden verwijderd uit de lijst met doelmedia van elke brand seller. Daarom is het voor publishers van cruciaal belang om zich aan te sluiten bij de app-ads.txt-beweging om hun omzet op peil te houden.

Preventie van advertentiefraude. App-ads.txt blokkeert ongeautoriseerde developers die zich voordoen als legitieme apps en DSP’s misleiden om merkbudgetten te besteden aan valse inventarisaties. Door fraudegevallen tot een minimum te beperken, kunnen echte developers meer profiteren van de advertentie-inkomsten dat zich op hun app richt.

Bron : https://support.vungle.com/hc/en-us/articles/360029177591-App-ads-text-Overview

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]